Nerverefleksologi rykker på flere måder

Det rykker, siger Lene Nielsen, som er uddannet nerverefleksolog. Hun har taget mange af Touchpoints kurser og er vildt begejstret. Lene Nielsen har løftet sit faglige niveau og sine kvalifikationer – blandt andet har hun imponeret ved i en blindtest at give en meget præcis beskrivelse af en kvindes symptomer ved brug af nervefleksologi.

Lene Nielsen – Jeg ville ønske, at alle zoneterapeuter havde økonomi til at efteruddanne sig. Det løfter virkelig fantastisk, og det er en kæmpe fordel at have så mange indfaldsvinkler som muligt.
Touchpoints kurser er gode. Dorthe og Peter er fagligt dygtige og gode til at formidle i et tilpas tempo. De supplerer hinanden godt, ligesom deres kursusmateriale er flot gennemarbejdet og professionelt, siger Lene Nielsen.

Kurset i nerverefleksologi sluttede med en praktisk og teoretisk test.
– Den er tilrettelagt som en del af undervisningen, så man lærer, mens man gør det. Den var let for mig. Når man brænder efter at lære nyt og interesserer sig for det, går det nemt, siger Lene.

Sætter sin pris op
Kurset om nerverefleksologi kostede 12.000 kr. Lene Nielsen bruger omkring 25.000 kr. årligt på kurser og ville gerne tage på flere. Det handler om at prioritere, mener hun, der har skåret al reklame væk, f.eks. annoncerer hun ikke nogen steder. Kurser koster, men de giver også flere kvalifikationer oveni Lenes 15 års erfaring, og hun sætter sin pris derefter. Hun vil varsle en prisstigning med 100 kr. fra oktober og 100 kr. mere fra januar,så hun når op på de 600 kr., hun har sat sig som mål for en behandling på 50 minutter.

Blindtest imponerede
Efter kurset i nerverefleksologi er det lykkedes for Lene Nielsen at give en meget præcis beskrivelse af en kvindes symptomer, selvom hun ikke havde set kvinden. Lene har holdt foredrag om zoneterapi i Diabetesforeningen i Glamsbjerg. Aftalen var, at den udvalgte person ikke måtte have diabetes. Lene tog bind for øjnene, og en person lagde sig derefter på briksen. I en time følte Lene sig frem og fortalte samtidig, hvad hun observerede.
– Jeg gættede på, at det var en kvinde på 52 år – hun viste sig at være 54 – og blandt andet at hun havde iskiassmerter, måske migræne på grund af en meget spændt leverreflekszone.

Præcis beskrivelse
Lene afprøvede nerverne til skulder og hånd og gættede, at alle fingrene på kvindens højre hånd sov, og at hun havde smerter i skulderen, når hun roterede højre hånd indad, hvilket stemte. Fingrene sov ikke, hun havde ledsmerter i stedet, og det var ikke migræne, men iskiassmerter.

Bækkenbunden på indersiden af foden var meget hævet og øm, men da hun ikke var hævet, men kun øm, på oversiden af foden svarende til ar efter kejsersnit, bedømte Lene at der ikke var foretaget kejsersnit. Der var imidlertid foretaget to kejsersnit, men de var vertikale, og de laver ikke lige så meget ravage som horisontale. Deltagerne var imponerede over, hvor præcist det var, fortæller Lene.

Lært på kurset
– Kvindens sympatiske nervesystem reagerede meget på nervezonerne herfor. Hvis systemet er overophedet på grund af dårlig kost (milten var meget spændt og øm) eller et stresset liv, kan det mærkes i tilsvarende sympatiske nervezoner, siger Lene.
– Spinalnerverne fra 3.-4 nakkehvirvel, lænd og haleben var meget påvirkede på foden. Det viste sig også, at hun havde problemer i de områder, siger Lene. Det er noget af det, hun har lært på kurset i nerverefleksologi.

Forsøgspersonen og en til, som hørte foredraget, har siden opsøgt Lene for at få behandling.

Artiklen har været bragt I Zoneterapeuten nr. 4, 2010

Ingen kommentarer.

Skriv en kommentar