Zoneterapi har effekt på hjertet – Ny forskning fra Scotland

Et nyligt publiceret studie fra Univeristy of Stirling i Scotland viser at zoneterapi har en signifikant effekt på hjertets funktion.

Forsøget blev udført som et typisk medicinsk lodtrækningsforsøg (randomiseret kontrolleret studie) med en gruppe der fik behandling svarende til en klassisk fodzone for hjertet, mens en kontrolgruppe blev behandlet på et område på hælen, fjernt fra hjertezonen.
Forsøgsperonerne vidste intet om zoneterapi på forhånd.

Studiet viste en markant forskel på de to grupper med ændringer i mange hjertefunktionsparametre, som puls, blodtryk, slagvolumen, cardiac index, m.fl.

Et abstract af studiet kan læses her:
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S174438811200031X 

Touchpoint mener: Denne type forsøg har vist sig meget problematiske til forskning i helhedsorienterede terapiformer som zoneterapi, fordi det er meget svært at definere en “uvirksom” placebobehandling og fordi man i praksis behandler klienter helt individuelt og ikke standardiseret som man er nødt til i denne type studier.

Reference
Jenny Jones, Patricia Thomson, William Lauder, Kate Howie, Stephen J. Leslie: Reflexology has an acute (immediate) haemodynamic effect in healthy volunteers: A double-blind randomised controlled trial, Complementary Therapies in Clinical Practice xxx (2012) 1e8

Tak til Tracy Smith fra Association of Reflexologists, United Kingdom for at have orienteret os om studiet.

Tags:

Ingen kommentarer.

Skriv en kommentar