Blandt nonner i Peru – Interview med Søster Juana Cattin

Af Peter Lund Frandsen

Juana Cattin og Peter Lund Frandsen

 

Med sin klukkende latter og direkte humoristiske stil lever nonnen Søster Juana Cattin langt fra op til det typiske billede af en katolsk nonne.
Vi er i Lima, hovedstaden i Peru, hvor Peter Lund Frandsen fra Touchpoint var inviteret som hovedtaler på en zoneterapikonference der fandt sted i september 2012.
Søster Juana er leder af en stor zoneterapiskole og klinik i Lima og arrangerede i år for anden gang en stor national konference.


Skatten i Andesbjergene
Juana Cattin blev født i Svejts i 1937 og efter endt skolegang tilsluttede hun sig den katolske nonneorden Sisters of Saint Paul of Chartres. Hun fik en uddannelse som sygeplejerske og arbejde i Frankrig og Cameroun indtil hun i 1984 blev sendt til Peru.
Søster Juana fortæller: ”I 1998 var jeg på rejse i Andesbjergene her i Peru, da jeg mødte den katolske præst Fader David, som drev en lille zoneterapiskole. Jeg lærte metoden og var straks klar over at jeg havde fundet en skat!”
”I løbet af de næste år behandlede jeg alle de fødder jeg kunne komme i nærheden af. Jeg fik hurtigt samlet noget erfaring sammen, og fordi jeg havde haft så mange positive oplevelser og succesfulde behandlinger, mange glade patienter, tog jeg chancen og begyndte at give det videre jeg kunne.”

Hvis patienten kommer tidligt nok vil vi kunne hjælpe langt de fleste af med deres helbredsproblem

Skole og klinik i Lima
”I 2000 startede vi en skole. Den var meget lille i begyndelsen og vores grundkursus varede kun en uge, men det udviklede sig hurtigt, og indtil i dag har vi uddannet over 2000 zoneterapeuter.” – fortæller Juana Cattin, og fortsætter:
”I samme lokaler som skolen driver vi en klinik med 25 terapeuter og 3 sekretærer, hvor ca. 200 patienter får behandling hver dag, og vi har nu det positive problem at venteværelset er alt for lille, så vi er begyndt at oprette filialer andre steder i Lima og i andre byer i Peru. Vi har også åbent i weekenden, hvor især mange børn kommer til behandling.”

Escuela de Reflexoterapia Hermanas de San Pablo de Chartres
Søster Juanna Cattin’s zoneterapiuddannelse ligger helt på højde med niveauet vi kender i Danmark.
2012 uddannelsen er et 2 årigt forløb, hvor eleverne mødes 3 gange om ugen i 8 en-måneds moduler. Det svarer til godt og vel 700 timers undervisning.
Fagene er anatomi, fysiologi, patologi, traditionel kinesisk medicin og patologi, teoretisk og klinisk  psykologi, spiritualitet, etik og bioetik, human ernæring, m.m.
På uddannelsens andet år arbejder alle elever en periode i klinikken som volontører med supervision.

www.reflexoperu.com   

Resultater der taler for sig selv
Søster Juana mener at der er meget vide rammer for hvad man kan opnå med zoneterapi, hun siger: ”Vi har rigtig gode resultater med så forskellige tilstande som galde- og nyresten, brok, ledsmerter og hjernetumorer. Hvis patienten kommer tidligt nok vil vi kunne hjælpe langt de fleste af med deres helbredsproblem.”
”Vi er ikke blevet kendt på grund af et bestemt speciale i forhold til sygdomme, men fordi vi har udviklet en god zoneterapimetode som kan bruges til alle tilstande. Personligt har jeg udvidet zoneterapien med radiæstesi hvor jeg bruger et pendul i diagnostisk sammenhæng. Og det er min erfaring at lægerne fejldiagnosticerer 90% af tiden.”
Juana Cattin har mange læger blandt sine patienter, men – ”de vil ikke acceptere at vi arbejder på hospitalerne.”

Kardiologen slap for hjerteoperation
Søster Juana fortsætter: ”En af mine patienter, en privatpraktiserende kardiolog, kom til mig i håbet om at kunne undgå den tredobbelte bypass operation han var indstillet til. Efter fem behandlinger viste undersøgelser at hans tilstand var bedret så meget at operationen ikke længere var nødvendig. Og jeg sagde til ham: Lad endelig være med at operere dine patienter, send dem til os. Hans svar var: Hvad skal jeg så leve af?” – siger hun med et stort grin, og slutter med at fortælle:
”Det tog mange år før jeg opdagede vidunderne ved zoneterapi, men jeg må sige at jeg endelig har fundet det bedste i mit liv som sygeplejerske.”

 

Søster Juana demonstrerer teknikker på konferencen

 

Undertegnede har gennem årene deltaget i og holdt oplæg på mange konferencer rundt om i verden, men jeg har aldrig oplevet en så professionel tilrettelæggelse og som taler en så overdådig VIP behandling som her. Privat tolk til rådighed under hele konferencen, transport til og fra lufthavn, hoteller og restauranter, hjælpere der stod for salget af mine medbragte DVD’er osv.
Det hele blev styret med fast hånd af søster Juana og hendes hær af nonner og andre hjælpere, og som den lokale biskop sagde ved afslutningsceremonien: “Jeg er vant til at være bossen, men ikke når Søster Juana er i nærheden, så er det hende der bestemmer!”.

Tags:

Ingen kommentarer.

Skriv en kommentar