“Den Nye Naturlægemetode” – et nyt blik på gamle ideer

Bilz’ naturlægemetode

Friedrich Eduard Bilz (1842-1922) var oprindeligt en tysk handelsmand, der solgte eksotiske madvarer fra Asien og Afrika. Han fandt igennem sit virke med madvarer og kost interesse for den naturlægevidenskabelige metode, om hvilket han i 1888 udgav “Den Nye Naturlægemetode”. Værket på næsten 2000 sider opnåede et oplag på ca. 3,5 millioner eksemplarer, og er blevet oversat til 12 forskellige sprog. F.E. Bilz er blevet omtalt som faderen til naturopati, og i hans lærebog findes en masse kuriositeter som vi vil udforske i denne serie af indlæg.

Naturopatien retter et holistisk fokus på patienten, og behandlingen er ligeledes en uddannelse af patienten i kroppens selvhelende kraft på baggrund af ernæringsterapi, urtemedicin og fysisk aktivitet.

Bilz’ Naturlægeanstalt

I 1895 introducerer F.E. Bilz sine metoder på sin nyoprettede naturlægeanstalt i Dresden. Anstalten blev i starten udformet som et kurhotel med fokus på badning og massage, mens der senere blev tilføjet andre fysiske aktiviteter og muligheder. Anstalten var en stor succes indtil dens ødelæggelse efter 2. verdenskrig – i dag resterer det genetablerede Bilz-bad stadig til minde om institutionen.

bilz-anstalt

F.E. Bilz’ entreprenante karakter satte sig yderligere igennem, da han opfandt en bruset citrus-drik til lægeanstaltens patienter, der blev markedsført under navnet Sinalco, der til dags dato er blandt de mest populære drikke i Tyskland. Derudover står Bilz også bag bølgesimulatoren i vandbassiner verden over.

Indlæg i serien

  • Vibrationsapparat
  • Barfodsgang

Tags:

Ingen kommentarer.

Skriv en kommentar